Közösen a bűnmegelőzésért

A projekt célja

ajtóékA „Közösen a Dél-Alföldi régió külterületeinek biztonságáért, az élhetőbb tanyavilágért” című projekttel célunk, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a Dél-alföldi régió tanyáin élők szubjektív biztonságérzetének javítására, áldozattá válásuk megelőzésére, valamint a sérelmükre elkövette bűncselekmények csökkentésére a velük történő közvetlen kapcsolat kialakításával.

zseblámpa

Figyelemfelhívó tanácsainkat írott és elektronikus médián keresztül, szóróanyagok elkészítésével, valamint szakemberképzéssel valósítottuk meg. 

Lakossági fórumokon előadásainkat az erre a célra vásárolt prevenciós eszközök (pl.: hangjelzős ajtóék, zseblámpa, láthatósági mellény) kiosztásával tettük emlékezetessé.HÁZHOZ MEGYÜNK, SEGÍTHETÜNK?


Szarvason egy napon két helyszínen várják az érdeklődőket a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei.

KIS FIGYELMETLENSÉG, NAGY BOSSZÚSÁG


Az adventi időszakban megnövekszik a forgalom a bevásárlóközpontok, üzletek környékén. A Békés megyei rendőrség kéri, hogy vásárlás közben is vigyázzanak a pénztárcájukra, mobiltelefonjukra, személyes dolgaikra!

FELKÉSZÜLTEN, SZABÁLYOSAN, ÓVATOSAN


Békés megyében is azt kéri a rendőrség a közlekedőktől, hogy készüljenek fel a téli közlekedésre! Vizsgáltassák át, javíttassák meg járműveiket és tartsák be a szabályokat, legyenek óvatosak!

IDŐSKORBAN IS BIZTONSÁGBAN


Az idősek biztonságáért elnevezésű program keretében helyi nyugdíjas klubokba látogat el a Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési és baleset-megelőzési főelőadója.
Home / Élhetőbb tanyavilágért pályázat / A projekt célja