Közösen a bűnmegelőzésért

A projekt célja

ajtóékA „Közösen a Dél-Alföldi régió külterületeinek biztonságáért, az élhetőbb tanyavilágért” című projekttel célunk, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a Dél-alföldi régió tanyáin élők szubjektív biztonságérzetének javítására, áldozattá válásuk megelőzésére, valamint a sérelmükre elkövette bűncselekmények csökkentésére a velük történő közvetlen kapcsolat kialakításával.

zseblámpa

Figyelemfelhívó tanácsainkat írott és elektronikus médián keresztül, szóróanyagok elkészítésével, valamint szakemberképzéssel valósítottuk meg. 

Lakossági fórumokon előadásainkat az erre a célra vásárolt prevenciós eszközök (pl.: hangjelzős ajtóék, zseblámpa, láthatósági mellény) kiosztásával tettük emlékezetessé.JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Élhetőbb tanyavilágért pályázat / A projekt célja