Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


Segítség diákoknak, szülőknek, pedagógusoknak.

2017. szeptember 04.

   

Tanévnyitókon és szülői értekezleteken mutatkoznak be szeptemberben az „Iskola rendőre” programban résztvevő rendőrök Békés megyében. A 2017/2018-as tanévben 104 oktatási intézményben 88 iskolarendőr teljesít szolgálatot. Elérhetőségük megtalálható az iskolák hirdetőtábláin. A gyermekek, szülők és a pedagógusok az iskolások biztonságát, az intézmény környékének rendjét érintő kérdésekkel is bizalommal fordulhatnak az iskola rendőréhez. A szabályos közlekedésre neveléssel, a bűncselekmények megelőzésével kapcsolatosan is kérhetnek tanácsot. Az iskola rendőre kapcsolatban áll a DADA és az ELLEN-SZER programokat működtető bűnmegelőzési szakemberekkel is, akik szükség esetén szakszerű segítséget tudnak adni az osztályközösségeknek, családoknak.

A DADA programban a dohányzás, az alkohol, a drog és az AIDS veszélyeiről tájékoztatják életkoruknak megfelelően az általános iskolás diákokat. Az ELLEN-SZER a rendőrség biztonságra nevelő középiskolai programja, amelynek keretében nem csak a kábítószerekről és új pszichoaktív anyagokról, valamint azok hatásairól kapnak információkat a diákok. A kezdeményezés céljai között szerepel a fiatalok értékrendjének formálása is, ezért szó esik a baráti kapcsolatok kialakításáról, a szabadidő hasznos eltöltéséről, a bűncselekmények megelőzésének lehetőségeiről.

A rendőrség a fiatalok kábítószer-fogyasztásának megelőzése érdekében a 2014/15-ös tanévtől új szolgáltatással áll a szülők, családok rendelkezésére. A rendőrkapitányságokon Békés megyében is dolgoznak drogprevenciós tanácsadók, elérhetőségeik megtalálhatóak a rendőrség honlapján. Telefonon, e-mailen és fogadóórán válaszolnak a kérdésekre.

Működik az Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadói Hálózat is. A tanácsadók a középiskolákban tájékoztatják a diákokat többek között az internetezés, a kábítószerek használatának veszélyeiről, a közlekedési szabályok betartásának fontosságáról és arról, hogy családon belüli erőszak esetén mit tegyenek, kihez forduljanak segítségért.JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / Segítség diákoknak, szülőknek, pedagógusoknak.