Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT

2018. június 18.

   

Bűnmegelőzési és közlekedési ismeretekkel várták a tanulókat a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei 2018. június 18-án, a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola táborában. A gyermekek játékos formában ismerhették meg többek között a kábítószerek és az új pszichoaktív anyagok fogyasztásának kockázatait, és az internethasználat veszélyeit. Emellett hasznos tanácsokat kaphattak arról is, hogy mit tehetnek saját és társaik biztonságáért és az értékeik védelme érdekében.

Ezután a rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója bemutatta a rendőrség egyik szolgálati autóját, és válaszolt a diákoknak a rendőrség munkájával kapcsolatos kérdéseikre.

Az elmúlt hetekben a rendőrkapitányság szakemberei több hasonló programon is részt vettek. Tanórákra, iskolai majálisra és gyermeknapra is ellátogattak, ahol felhívták a figyelmet a megelőzés fontosságára. Ezeken a rendezvényeken a gyermekek mellett a szülőknek és a pedagógusoknak is igyekeztek hasznos információkat adni, többek között a kábítószer-fogyasztás felismeréséről és a segítő szervek elérhetőségeiről.   

Forrás: www.police.huJÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT