Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM

2018. június 09.

   

A közelgő kábítószer-ellenes világnap alkalmából tartott rendezvényt a helyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2018. június 8-án, délután Szarvason, a Zenepavilonnál. A Szarvasi Rendőrkapitányság munkatársai is részt vettek a programban, játékos foglalkozások keretében adtak bűnmegelőzési tanácsokat a gyermekeknek, fiataloknak. Szó volt a dohányzás káros hatásairól, az alkoholfogyasztásról, annak veszélyeiről, valamint a kábítószerek és új pszichoaktív anyagok fogyasztásának kockázatairól is.

A foglalkozásokon a bűnmegelőzési szakemberek tesztek segítségével igyekeztek átadni a diákoknak a legfontosabb ismereteket. Az alkoholfogyasztás veszélyeit az ügynevezett „részeg szemüveggel” szemléltették, ezt az eszközt a felső tagozatos és középiskolás tanulók próbálhatták ki. A rendőrök arra kérték az iskolásokat, hogy kábítószereket, tudatmódosító anyagokat, olyan szereket, amiket esetleg társaságban mások kínálnak, ne próbáljanak ki, mert hatásuk kiszámíthatatlan.

A program célja az volt, hogy a rendezvényre kilátogató diákok olyan ismereteket szerezzenek, információkat kapjanak, amelyek segítségével elkerülhetik, felismerhetik a veszélyhelyzeteket és megtanulják, mit tehetnek a saját biztonságukért, társaik biztonságáért. Az érdekes és tanulságos programon közel 100 gyermek és fiatal vett részt.

Forrás: www.police.huJÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM