Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


MONDJ NEMET!

2018. május 20.

   

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a közelgő kábítószer-ellenes világnap alkalmából programsorozatot szervez. A rendezvények, előadások, tanácsadások célja, hogy felhívják a figyelmet, a kábítószerek, új pszichoaktív anyagok használatának veszélyeire. A mezőkovácsházi Egészségfejlesztési Iroda 2018. május 18-án, Mezőkovácsházán egészségnapot tartott, amelyen a bűnmegelőzési szakemberek és a városi rendőrkapitányság munkatársai is várták az érdeklődőket. Az általános és középiskolás diákok előadáson vehettek részt, és szemüvegek segítségével megtapasztalhatták, hogyan érzékeli környezetét, aki alkoholt vagy kábítószert fogyasztott. Ezen kívül teszteket tölthettek ki, a kérdésekhez kapcsolódóan hasznos tanácsokat, információkat kaphattak.

A szakemberek arra kérték a fiatalokat, hogy vigyázzanak magukra és társaságban, szórakozás közben figyeljenek egymásra is! A tiltott tudatmódosító szerek használata számos veszéllyel jár, ezért mondjanak nemet azoknak, akik arra akarják rábeszélni őket, hogy próbáljanak ki valamilyen anyagot. Ittas vagy bódult állapotban ne vezessenek és ne is üljenek be olyan autóba, amit alkoholtól vagy kábítószertől befolyásolt barátjuk, ismerősük vezet!

A rendezvényen szó volt az internetről, a közösségi oldalak használatáról is. Mindenkinek alaposan meg kell fontolnia, hogy milyen információt tesz közzé, milyen képeket oszt meg a világhálón. Számolni kell azzal, hogy a tartalmak terjedését nem lehet teljes biztonsággal ellenőrizni.

Békés megyében a rendőrség rendszeresen tart bűnmegelőzési programokat. Június 26-a, a kábítószer-ellenes világnap, valamint az iskolai nyári szünidő közeledtével több településen igyekeznek majd megszólítani a gyermekeket és a fiatalokat. Tanácsokkal, információkkal látják el őket azért, hogy felismerjék a veszélyeket. Megtanulják, mit tehetnek a saját biztonságukért, társaik biztonságáért és szükség esetén hogyan kérhetnek segítséget.

Forrás: www.police.hu

 JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / MONDJ NEMET!