Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


HÁZHOZ MEGYÜNK!

2018. április 19.

   

 

Tanácsadással, hasznos információkat tartalmazó kiadványokkal és díjmentes kerékpár regisztrációval várta a rendőrség az érdeklődőket 2018. április 18-án, Füzesgyarmaton. A program 9 órakor kezdődött, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakemberei és a Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei a Kossuth utcában, egy forgalmas üzlet előtt állítottak fel információs pontot. Minden korosztály számára ajánlották a lopások, csalások megelőzésének lehetőségeit, a rendőrség munkáját és elérhetőségeit ismertető kiadványokat, szórólapokat és válaszoltak a biztonsággal kapcsolatos kérdésekre. Bemutatták a BikeSafe programot, amelynek adatbázisa segíti a kerékpárlopások megelőzését és felderítését. A rendőrök díjmentesen regisztrálták az érdeklődők kerékpárjait. Ezt követően, 13 órától a helyi művelődési házban lakossági fórumon tehették fel a városban élők a közbiztonsággal, bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdéseiket. Szó esett arról is, hogyan igazolja magát a rendőr, és mi a teendő, ha valaki bűncselekmény áldozatává válik.

A rendőrség rendszeresen szervez bűnmegelőzési tájékoztatókat, programokat. Kunágotán, a művelődési házban 2018. április 20-án, 9 óra 30 perctől vagyonvédelmi tájékoztatóval várják a helyieket. Ugyanezen a napon, 13 órától Dombiratoson, az önkormányzat épületében lesz bűnmegelőzési tájékoztató. A Magyardombegyházon és Kisdombegyházon élők pedig 2018. április 27-én, 9 órától a magyardombegyházi rendezvényteremben találkozhatnak a rendőrség képviselőivel.

A cikkhez kapcsolódó dokumentumok: 

 
 
 
 
 
Forrás: www.police.hu


JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / HÁZHOZ MEGYÜNK!