Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


TANÁCSOK AZ EMLÉKEZÉS NAPJAIRA

2017. október 27.

   

Mindenszentek és halottak napja közeledtével egyre többen kelnek útra, Békés megyében is megélénkül a forgalom. A rendőrkapitányságok munkatársai az elmúlt hetekben felvették a kapcsolatot a temetők gondnokaival, üzemeltetőivel, valamint a polgárőrökkel és az önkormányzatok közterület-felügyeleti csoportjaival. A sírkertekbe a forgalmasabb időszakokra állandó jelenlétet, illetve visszatérő ellenőrzéseket szervezett a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata. Az ellenőrzések célja a közlekedők segítése, illetve a lopások megelőzése. Ennek érdekében a rendőrség kéri, hogy az elhunyt szeretteik sírjait látogatók csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire a virágok, mécsesek megvásárlásához vagy az utazáshoz szükségük van. Ha bankkártyáikat nem szeretnék használni, akkor hagyják otthon! A sírok gondozása közben ne tegyék le a földre, sírkövekre a táskáikat és semmiképpen ne hagyják még rövid időre sem őrizetlenül személyes dolgaikat! A leállított, lezárt autók utasterében üléseken, kalaptartón, műszerfalon ne hagyjanak telefont, táskát, kabátot! Ha semmiképpen nem tudják magukkal vinni ezeket a dolgokat, akkor ne a temető parkolójában, hanem még otthon, elindulás előtt pakolják be a csomagtartóba. Járműveiket, amennyiben erre lehetőség van, jól megvilágított helyen állítsák le és minden ajtót zárjanak be, az ablakokat húzzák fel! Kerékpárjaikat is lakatolják le, a kormányon, illetve a kosarakban ne hagyjanak semmit! Ha autóbusszal, vonattal utaznak, ügyeljenek arra, hogy a táskájuk ne maradjon nyitva, és a könnyen hozzáférhető zsebeikből se tudjanak semmit kivenni!

Mindenszentekhez és halottak napjához kapcsolódóan Békés megyében két helyszínen működik majd a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Mobil Bűnmegelőzési Centruma. Békéscsabán, a Temető soron, az Alsóvégi (vasúti) temetőnél 2017. október 30-án, délelőtt fél 10-től várják hasznos információkat tartalmazó kiadványokkal, tanácsokkal az elhunyt szeretteikre emlékezőket. Másnap, 2017. október 31-én, fél 10-től Orosházán, a Báthory utcában, az Alvégi temetőnél lesz a bűnmegelőzési információs pont. 

 

Forrás: ww.police.huJÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / TANÁCSOK AZ EMLÉKEZÉS NAPJAIRA