Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


ELŐZZÜK MEG A LOPÁSOKAT!

2017. december 01.

   

Karácsony közeledtével országszerte, így Békés megyében is megélénkül a forgalom az áruházakban, vásárokban. A rendőrkapitányságok visszatérő ellenőrzésekkel, járőrszolgálattal igyekeznek tenni a szabálysértések, bűncselekmények megelőzéséért. Kiemelt figyelmet fordítanak a vasútállomásokra, autóbusz-állomásokra is, ahol a zsúfoltság miatt nagyobb eséllyel fordulhatnak elő lopások. Emellett a rendőrök és a polgárőrök bűnmegelőzési tanácsokkal is szolgálnak a nézelődőknek, vásárlóknak.

Karácsonyi vásár Békéscsaba 2017. december 1.

Mindenkinek ügyelnie kell a táskájára, pénztárcájára. Ezeket még rövid időre se tegyék le polcra, pultra és ne felejtsék a bevásárlókocsikban! Lehetőleg csak annyi pénzt tartsanak maguknál, amennyire előreláthatólag szükségük lesz! A pénztárcákat, mobiltelefonokat jól zárható táskában, cipzáras vagy belső zsebben vigyék! A bankkártyák mellett ne tartsák ott a PIN-kódokat!  

 

Békéscsabán, a Szent István téren, a karácsonyi vásár bejáratánál, 2017. december 1-jén a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai és a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrjárőrei hívták fel a járókelők figyelmét a legalapvetőbb biztonsági szabályokra. Hangsúlyozták, hogy leparkolt autókban nem szabad jól látható helyen mobiltelefont, navigációs készüléket, kabátot, táskát, megvásárolt ajándékokat hagyni. Az autókat, mielőtt őrizetlenül hagyják, gondosan le kell zárni, az ablakokat is ellenőrizni kell.

A 112-es segélyhívón a nap 24 órájában, folyamatosan fogadják a hívásokat. Ha bárki lopás áldozatává válik, azonnal kérjen segítséget. Üzletekben, vásárokon, rendezvényeken jelezzék a történteket a biztonsági szolgálat munkatársainak és értesítsék a rendőrséget.

Forrás www.police.hu

 JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / ELŐZZÜK MEG A LOPÁSOKAT!