Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


VIGYÁZZANAK A TÖMEGBEN A TÁSKÁJUKRA, SZEMÉLYES DOLGAIKRA!

2017. október 20.

   

 

Megkezdődött a nagy tömeget vonzó kolbászfesztivál Békéscsabán. A népszerű rendezvényre érkezőket 2017. október 20-án a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Mobil Bűnmegelőzési Centruma és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a „Házhoz megyünk” program keretében bűnmegelőzési tanácsokkal, hasznos információkat tartalmazó kiadványokkal várták. A rendőrök felhívták a figyelmet arra, hogy senki még rövid időre se hagyja őrizetlenül a táskáját, mobiltelefonját, kabátját. Jól záródó, lehetőleg cipzáras táskával induljanak el, semmiképpen ne vigyék személyes dolgaikat könnyen hozzáférhető zsebekben. Nadrágok hátsó zsebeiből, kabátok bő, külső zsebeiből másodpercek alatt, észrevétlenül ki lehet venni a pénztárcákat, telefonokat. Különösen igaz ez nagy tömegben, ahol közel állnak egymáshoz az emberek. Sokan érkeznek autóval a fesztiválra. A rendőrség kéri, hogy a parkoló autók utastérében, jól látható helyen ne hagyjanak táskákat, kabátokat, navigációs készülékeket. A kerékpárosok zárják oda a biciklijüket tárolóhoz, korláthoz vagy egy fához, mielőtt őrizetlenül hagyják. A rendőrség a kolbászfesztiválra kerékpárral érkezőknek is bemutatta a „BikeSafe” programot, amely segít megóvni, illetve lopás esetén megtalálni a kerékpárokat.

 

Ha lopás áldozatává válnak, a lehető legrövidebb időn belül tegyenek bejelentés a 112-es segélyhívón, vagy a rendezvény biztonsági szolgálatának segítségével értesítsék a rendőrséget!

 

Forrás: police.huJÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / VIGYÁZZANAK A TÖMEGBEN A TÁSKÁJUKRA, SZEMÉLYES DOLGAIKRA!