Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


Besurranók és trükkös tolvajok

2015. május 09.

   

Meg kell jegyezni, hogy a lopások egy részét olyankor követik el, amikor a háziak otthon tartózkodnak. Főleg a jó ido beköszöntével fordul elo, hogy akkor is nyitva maradnak az ajtók, ablakok, amikor a tulajdonos az ingatlan olyan részén (például a kertben)  artózkodik, ahonnan nem látja vagy hallja, ha valaki érkezik. Tanácsunk: A besurranásos lopások elkerülése érdekében mindig tartsa zárva a kaput. Csak akkor hagyja nyitva az ajtókat, ablakokat, ha a lakásban tartózkodik, és észlelni tudja, ha valaki be akar menni. A kutya jelezheti és el is riaszthatja a hívatlan látogatót. A számtalan  - gyelmeztetés ellenére még mindig gyakran fordul elo ún. trükkös lopás is. A trükkös tolvajok magukat sokszor hivatalos személynek, vagy szolgáltatók munkatársának kiadva jutnak be késobbi áldozataik lakásába, és különféle módszerekkel károsítják meg oket. Általában ki - gyelik, vagy kikutatják, hol tartják a háziak a készpénzt, értéktárgyakat, és a sértett  gyelmét elterelve megszerzik azokat. Gyakran csak jóval távozásuk után derül ki, hogy buncselekmény történt.JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / Besurranók és trükkös tolvajok