Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


Amennyiben buncselekmény vagy tulajdon elleni szabálysértés áldozatává vált, segítséget kérhet

2015. május 07.

   

Kinek tudnak segítséget nyújtani?
Az áldozatsegítő szolgáltatás elsosorban a Magyarország területén elkövetett buncselekmények és tulajdon elleni szabálysértések áldozatai számára tud segítséget nyújtani. Áldozatok  a buncselekmények vagy szabálysértések közvetlen  sértettjei és a közvetve érintettek (például hozzátartozók).

Hogyan tudnak segíteni?
A személy elleni eroszakos buncselekmények súlyos sérültjei és halálos áldozatainak hozzátartozói mindezen túl állami kárenyhítést is igényelhetnek.

Hol találja oket?
Amennyiben áldozattá vált, hívja az éjjel-nappal ingyenesen elérheto 06-80-225-225 telefonszámot. Munkatársaik minden telefonálót tájékoztatnak az áldozatsegíto  szolgáltatás nyújtotta lehetoségekrol, és ezek igénybevételének módjáról. A szolgáltatás igény esetén egyes megyékben a betelefonálóhoz saját kérésre önkénteseket is küldhet, akik az áldozatokat otthonukban, elore egyeztetett idopontban tudják felkeresni a további segítségnyújtás és az ügyintézés megkönnyítése érdekében.

Mire lehet szükség, hogy segíteni tudjanak?
Az ingyenesen elérheto segélyvonalon a diszpécserek az eset körülményei alapján tájékoztatást  adnak arról, hogy milyen iratokra, igazolásokra van szükség az ügyintézéshez, az áldozatsegíto szolgáltatás támogatásainak igénybevételéhez. Amennyiben áldozatként még nem tett rendorségi feljelentést, munkatársaik ebben is segíteni tudnak, a további  ügyintézéshez ugyanis szükséges a büntetoeljárás feljelentést követo elindulásának igazolása. Az igazolást kérésére  a rendorség köteles azonnal, de legkésobb egy napon belül  kiállítani – ehhez minden áldozatnak joga van.JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / Amennyiben buncselekmény vagy tulajdon elleni szabálysértés áldozatává vált, segítséget kérhet