Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


„Házhoz megyünk!”: családi vetélkedő Békéscsabán

2016. április 17.

   
Az Országos Rendőr-főkapitányság a vagyonbiztonság erősítése érdekében 2015. szeptember 30-án országos kampányt indított. A „Házhoz megyünk!” program keretében Békés megyében is létesültek információs pontok. Ezeken a helyeken a rendőrség munkatársai és vagyonvédelemmel foglalkozó szakemberek igyekeztek segítséget nyújtani az érdeklődőknek ahhoz, hogy a vagyonuk, értékeik védelme érdekében szükséges döntéseket meghozzák, a veszélyhelyzeteket felismerjék, elkerüljék.

A kampány zárásaként a rendőrség vetélkedőre hívta a vállalkozó kedvű családokat. Békés megyében 20 család jelentkezett, közülük 9 csapat jutott a 2016. április 16-án, Békéscsabán megrendezett megyei döntőre. A rendezvény megnyitóján dr. Kis Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese köszöntötte a résztvevőket. Hangsúlyozta, hogy a rendőrség a bűncselekmények felderítése mellett fontos feladatának tekinti a bűnmegelőzést, a megyében élők segítését, biztonságuk erősítését.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Munkácsy utcai Megelőzési és Tanácsadó Irodájától a résztvevők a köszöntőt követően a Csabagyöngye Kulturális Központba indultak. Útközben a Békéscsaba belvárosában kialakított állomáson feladatokat oldottak meg, majd ezután érkeztek meg a vetélkedő helyszínére. Az egy nagyszülő, egy szülő és egy gyermek összeállításban versenyző csapatok a szervezők által készített menetlevélen rögzítették, hogyan sikerült megoldaniuk a feladványokat. A kulturális központban érdekes, játékos vetélkedő következett, ahol a résztvevők a program során elsajátított, vagyonvédelemre vonatkozó ismereteikről adtak számot és ügyességüket, kreativitásukat is próbára tették. A logikai, irodalmi, helyismereti feladatok megoldását követően a zsűri értékelte a családok teljesítményét, majd az eredményhirdetés következett.

A legjobb teljesítményt a Klazsóka nevű csapat nyújtotta, amelynek tagjai Mucsi Klaudia, Krajcsovicz Katalin Ágota és Zsabka Erzsébet. Ők képviselhetik Békés megyét az országos döntőn. A helyezetteknek dr. Kis Péter r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány-helyettes adta át a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztályának ajándékait.JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / „Házhoz megyünk!”: családi vetélkedő Békéscsabán