Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


Kisebb települések nagyobb biztonságban

2016. április 08.

   

A kezdeményezés célja, hogy a falvakban élők az eddigieknél is több aktuális, a biztonságukat, illetve a bűncselekmények megelőzését szolgáló információhoz jussanak. A programban Bács-Kiskun, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyék rendőr-főkapitányságai is részt vesznek, így a 4 megyében összesen 100 bűnmegelőzési információs pont nyílt olyan helyeken – főként kisboltokban - , ahová a településeken élők rendszeresen járnak. Így az idősek mellett a gyermekek, a családok és a pedagógusok is találnak helyben hasznos információkat tartalmazó kiadványokat. Emellett a 2015-ben a tanyákon élők biztonságának fokozása érdekében készített rádiós hanganyagokkal, valamint lakossági fórumokon, a Pusztázó Hírmondó újság elkészítésével, a www.bunmegelozesbekesmegye.hu weboldal fejlesztésével is igyekszik a rendőrség a falvakban élők figyelmét felhívni a bűncselekmények megelőzésének lehetőségeire. A 2016. május 12-éig tartó projekt végrehajtásában a rendőrség kiemelt partnere a polgárőrség. A „Kisebb települések nagyobb biztonságban – Négy megye összefogása a falvakban élőkért” pályázat keretében a bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberek és a körzeti megbízottak különös figyelmet fordítanak a kerékpárosokra. A kerékpárlopások megelőzésének lehetőségeiről szóló szórólap mellé a láthatóság fontosságát hangsúlyozó tájékoztatót és küllőprizmákat is ajándékoznak a bicikliseknek. A program a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósul meg.JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / Kisebb települések nagyobb biztonságban