Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


Ifjúságvédelmi táborok Békés megyében

2015. augusztus 11.

   

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén nyárra is szervezett táborokat általános iskolás gyermekeknek a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A kezdeményezés célja, hogy a roma gyermekek hasznosan töltsék el szabadidejüket, új ismereteket szerezzenek. Az első tábor 2015. augusztus 10-én 12 órakor nyitotta meg kapuit Szeghalmon, a Vásárhelyi Táborban. A háromnapos programban szerepel a „Közlekedj okosan és biztonságosan!” című előadás, amelyen a diákok a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályait sajátíthatják el. A táborozók a szabadvizeken való fürdőzésről és annak veszélyeiről is kapnak tájékoztatást. Emellett a barátok, a társaság megválasztásáról, a droghasználat, a dohányzás és az alkoholfogyasztás hatásairól, káros következményiről is beszélgetnek majd a rendőrség bűnmegelőzési szakembereivel. A rendőrök bemutatják a gyermekeknek szolgálati járműveiket, felszereléseiket és egy speciálisan képzett szolgálati kutyát, aki vezetőjével bemutatót is tart az érdeklődő tanulóknak, illetve kísérőiknek. A diákok a bűnügyi technikusok munkájába is betekinthetnek. A Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselője a táborban életvezetési és pályaválasztási tanácsokat ad a roma fiataloknak.

Szeghalom után 2015. augusztus 17-e és 19-e között Békésen, a Dánfoki Üdülőközpontban, majd 2015. augusztus 24-e és 26-a között a Gyomaendrődi Ifjúsági és Sporttáborban folytatódik a gyermekek, fiatalok védelmét, a bűncselekmények és balesetek megelőzésének lehetőségeit oktató programsorozat. JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / Ifjúságvédelmi táborok Békés megyében