Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


„Házhoz megyünk!” Békés megyében is

2015. október 19.

   

A rendőrség 2015. szeptember 30-án „Házhoz megyünk!”címmel új bűnmegelőzési programot indított, amelynek témája a vagyonvédelem. Az országos kezdeményezés megvalósításában a rendőrség mellett részt vesznek az önkormányzatok, a polgárőrség tagjai, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács munkatársai, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt., valamint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képviselői. 

A program célja az, hogy ráirányítsa a figyelmet a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésének lehetőségeire.

Békés megyében Békéscsabán, Orosházán és Szarvason létesít a rendőrség információs pontokat, ahol 2016. május 26-áig vagyonvédelmi kiadványokkal és tanácsadással várják a szakemberek az érdeklődőket.

A Békéscsabán megtartott megyei programnyitó tájékoztatón elhangzott: a rendőrség olyan forgalmas helyszíneket próbált választani, ahol ügyintézés, vásárlás miatt egyébként is sokan megfordulnak. Így kis időráfordítással hozzá tudnak jutni olyan információkhoz, amelyek segítségével megtalálhatják a lehetőségeikhez mért legjobb vagyonvédelmi megoldásokat. Emellett a tanácsadók és a rendőrök igyekeznek arról is tájékoztatni az érdeklődőket, hogyan tudják jelentősebb anyagi ráfordítás nélkül, nagyobb odafigyeléssel fokozni saját és családjuk biztonságát.

Békéscsabán minden hónap harmadik hetében hétfőn és kedden 13-tól 15 óráig a Békéscsabai Járási Hivatalban (Szabadság tér 11-17.), szerdán 8-tól 10 óráig a piactéren, csütörtökön 14-től 16 óráig a Csabagyöngye Kulturális Központban, pénteken pedig 11-től 13 óráig a Csaba Center Bevásárló- és Szórakoztató Központban lehet igénybe venni a díjmentes szolgáltatást. Orosházán minden hónap első hetében az Orosházi Járási Hivatalban (Szabadság tér 3.) hétfőtől péntekig 10-től 12 óráig lehet részt venni az általános, illetve szükség esetén egyénre szabott vagyonvédelmi tanácsadáson. Szarvason, a Szarvasi Járási Hivatalban (Szabadság út 25-27.) minden hónap második hetében kedden, csütörtökön és pénteken 10 és 12 óra között várják az érdeklődőket. Gyomaendrődön pedig a Gyomaendrődi Járási Hivatalban (Szabadság tér 1.) szintén minden hónap második hetében hétfőn és szerdán 10-től 12 óráig tart nyitva a vagyonvédelmi információs pont. JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / „Házhoz megyünk!” Békés megyében is