Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


Bűnmegelőzési tanácsok időseknek

2016. október 03.

   

Október 1-je, az Idősek Világnapja alkalmából a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei időskorúak részére tartottak előadásokat Békéscsabán, a rendőrség Megelőzési és Tájékoztató Irodájában 2016. október 3-án. Mivel az idősek koruk és élethelyzetük miatt könnyen bűncselekmény vagy szabálysértés áldozatává válhatnak, ezért a rendőrség kiemelt feladatának tekinti a megelőzéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szakemberek az idősek sérelmére elkövetett jogsértő cselekmények jellemzőiről, módszereiről, azok megelőzési lehetőségeiről beszéltek az érdeklődőknek. A tájékoztatón a megyéből több mint harmincan vettek részt, akik hallhatták azt is, hogy milyen vagyonvédelmi eszközök alkalmazásával élhetnek biztonságosabban, hogyan védhetik meg magukat a tisztességtelen szándékkal közeledőktől. Több lehetőség mellett megismerhették az elektromos ajtóéket, amely megakadályozza a bejutást és bemutatták a vezeték nélküli csengőt, amellyel egy közelben lakó szomszédnak jelezhetnek, ha bajba kerülnének. A résztvevők a program végén a legfontosabb tudnivalókat tartalmazó összefoglaló kiadványokat vehettek át.JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / Bűnmegelőzési tanácsok időseknek