Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


Újsághirdetéssel csapták be őket

2016. október 05.

   

A Békéscsabai Rendőrkapitányságra két férfi tett bejelentést arról, hogy az elmúlt napokban újságban megjelent apróhirdetés útján szerették volna beszerezni a téli tüzelőjüket, de becsapták őket. Elmondták, hogy napilapokban kedvező áron hirdetett fát akartak rendelni és felhívták a megjelölt telefonszámot. Az ügyintézővel megegyeztek a mennyiségről, valamint a kiszállítás időpontjáról és az alkunak megfelelően a megadott számlaszámra előre elutalták a vételárat. A fát viszont nem kapták meg és a korábban hívott telefonszámon a hirdető elérhetetlenné vált. A Békéscsabai Rendőrkapitányság csalás vétség miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.  

 

Azért, hogy elkerüljék a kellemetlenségeket, kérjük, fogadják meg a rendőrség tanácsait! Vásároljanak telephellyel rendelkező cégtől, vállalkozótól. Előre soha ne utalják el a vételárat. A fát méressék le pontosan, legyenek jelen a mérésnél és vegyék át a mérlegjegyet is. Csak akkor fizessenek, ha kiszállították és lerakták a megállapodásban megjelölt mennyiséget. Érdemes feljegyezni a gépkocsi rendszámát és mindig kérjék el a számlát is. Ha valaki házaló árustól akar vásárolni, kérjen segítséget rokonaitól, barátaitól. Ellenőrizzék a fa eredetét, mennyiségét, minőségét és ha bármi gyanúsat észlelnek – a legfeltűnőbb az olcsó ár lehet - azonnal értesítsék a rendőrséget. Idegeneket soha ne engedjenek be a házukba és ne mutassák meg, hogy honnan veszik elő a megtakarított pénzüket.JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / Újsághirdetéssel csapták be őket