Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


Telefonos csalások: ne utaljanak át idegeneknek pénzt!

2016. október 18.

   

Valaki felhívott és megpróbált becsapni egy Békés megyei nőt 2016. október 16-án. Az egyik telefontársaság alkalmazottjának adta ki magát és azt mondta a nőnek, hogy nyert 125 ezer forintot. Mindössze annyit kell tennie, hogy egy bankjegykiadó automatánál egy 9 karakterből álló kód segítségével elutal 15 ezer forintot. A nő azonnal rájött, hogy a kód egy telefonszám és a régi feltöltő kártyás trükkel akarják megkárosítani. Letette a telefont és értesítette a rendőrséget.   

Az elmúlt hónapokban Békés megyében több hasonló esetről érkezett bejelentés. Ezért a rendőrség mindenki arra kér, hogy legyen elővigyázatos. Ne utaljanak át ismeretleneknek pénzt, ne töltsék fel idegen telefonszámok egyenlegét. Akinek ismeretlen telefonáló mobilszolgáltató nevében nyereményt ígér, hívja fel a szolgáltató cég információs vonalát. Kérdezze meg, hogy valóban van-e olyan akció vagy játék, amilyenről a hívó fél beszél. Így még a pénz átutalása előtt kiderülhet, hogy csalásról van szó.JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / Telefonos csalások: ne utaljanak át idegeneknek pénzt!