Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


A nyári szünidőben is biztonságban

2016. június 24.

   

A nyári szünidőre tekintettel a rendőrség ismét felhívta a figyelmet a gyermekek biztonsága és a lopások, balesetek megelőzése érdekében fontos szabályokra Békéscsabán. Az Árpád Gyógy- és Strandfürdőben 2016. június 24-én a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadója és a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója tartott tájékoztatót a leggyakrabban előforduló veszélyhelyzetekről és azok elkerülésének lehetőségeiről.

A nyári nagy rendezvényeken, zsúfolt strandokon senki ne hagyja még rövid időre sem őrizetlenül a táskáját, pénztárcáját, mobiltelefonját és egyéb személyes dolgait – hangsúlyozta Pengő Erzsébet r. százados, bűnmegelőzési előadó. A gyermekek nem maradhatnak felügyelet nélkül még a kerti medencékben sem, a strandokon és a szabadvizeken kijelölt fürdőhelyeken is folyamatosan legyen mellettük felnőtt. A barátaikkal szórakozni, kirándulni induló tizenévesek szülei mindig beszéljék meg a gyermekükkel, hogy kiknek a társaságában, hol töltik az idejüket és mikor érnek haza. Lehetőség szerint jegyezzék fel gyermekeik barátainak a telefonszámát, az ő szüleik elérhetőségét. Fontos, hogy a fiatalok tisztában legyenek az internet használatának veszélyeivel és szabályaival. Zaklató, sértő üzeneteknek jogi következménye lehet. Azt is érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen fényképeket, videókat, információkat osztanak meg a nyaralásukról. Nem érdemes a közösségi oldalon közzétenni, hogy mikor utazik el az egész család, mert ebből kiderül: melyek azok a napok, amikor nem lesz otthon senki.

 

 


JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / A nyári szünidőben is biztonságban