Közösen a bűnmegelőzésért

Hírek, információk


Összefogás az időskorúak biztonságáért

2017. május 23.

   

Harmadik alkalommal pályázott eredményesen több megyét összefogó bűnmegelőzési programmal a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsnál a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A szervezet által nyújtott támogatásból valósulhatott meg 2015-ben három megyében a „Közösen a Dél-alföldi régió külterületeinek biztonságáért, az élhetőbb tanyavilágért”, valamint 2016-ban a „Kisebb települések nagyobb biztonságban - Négy megye összefogása a falvakban élőkért” című pályázat. Idén ismét kibővült a résztvevők köre, 2017-ben már hat megye, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye rendőr-főkapitánysága működik együtt. A „Pusztán hatan – hat megye rendőrségi összefogása az alföldi időskorúak biztonságáért” bűnmegelőzési program Békés megyei nyitórendezvényét 2017. május 23-án tartották Gyulán.

A kezdeményezés részleteit Telekné Furák Mónika r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője ismertette. Köszöntőt mondott Kolysza Zoltán r. alezredes, a Gyulai Rendőrkapitányság vezetője, Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke és Alt Norbert, Gyula város alpolgármestere is. Ezután időseknek tartott kortárs segítő képzést Bátkai Miklós r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főelőadója. Szó esett az időseket érintő bűncselekményekről, csalásokról, azok megelőzésének lehetőségeiről, valamint a bankkártyák biztonságos használatáról. A résztvevők a rendőrök tanácsait saját lakókörnyezetükben, ismeretségi körükben adják majd tovább. Ilyen kortárs segítő képzés az elkövetkezendő hetekben Békés megye minden rendőrkapitányságán lesz, így több mint 200 időssel találkoznak majd személyesen a bűnmegelőzési szakemberek. A „Pusztán hatan” nyitórendezvényén a rendőrök a „BikeSafe” kerékpár regisztrációs adatbázist is bemutatták.JÁTÉKKAL A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT


Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS PROGRAM


Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

NEM JÖTT BE AZ UNOKÁS TRÜKK


Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz. Így nem tudták becsapni, nem érte kár.

FÓRUMOK A BŰNMEGELŐZÉSRŐL


Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Home / Hírek / Összefogás az időskorúak biztonságáért