Közösen a bűnmegelőzésért

NYEREGALÁTÉTET KAPTAK A LOVASPOLGÁRŐRÖK

A polgárőrséggel történő egyeztetés során az is megállapítást nyert, hogy egy egységes – valamennyi lovas polgárőr részére rendelkezésre álló – nyeregalátét jelentősen segítené munkájukat, mivel ilyen  eszköz csak korlátozott számban állt rendelkezésükre. Az egységes nyeregalátét már messziről is jól láthatóan jelzi a polgárőr szervezethez való tartozást, valamint azt, hogy az adott külterületen polgárőrök látnak el szolgálatot. Ennek az eszköznek a beszerzésével és biztosításával elérhető az is, hogy egy adott területen egyszerre több lovas polgárőr tud szolgálatot ellátni, ami az ott lakók biztonságérzetét növelheti, míg másokban az esetleges bűnelkövetési szándékot csökkentheti.

 

Az előzetes egyeztetésnek megfelelően 330 db nyeregalátétet szereztünk be, mely a hat megye teljes lovas polgárőr állományának igényét kielégítette.HÁZHOZ MEGYÜNK, SEGÍTHETÜNK?


Szarvason egy napon két helyszínen várják az érdeklődőket a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei.

KIS FIGYELMETLENSÉG, NAGY BOSSZÚSÁG


Az adventi időszakban megnövekszik a forgalom a bevásárlóközpontok, üzletek környékén. A Békés megyei rendőrség kéri, hogy vásárlás közben is vigyázzanak a pénztárcájukra, mobiltelefonjukra, személyes dolgaikra!

FELKÉSZÜLTEN, SZABÁLYOSAN, ÓVATOSAN


Békés megyében is azt kéri a rendőrség a közlekedőktől, hogy készüljenek fel a téli közlekedésre! Vizsgáltassák át, javíttassák meg járműveiket és tartsák be a szabályokat, legyenek óvatosak!

IDŐSKORBAN IS BIZTONSÁGBAN


Az idősek biztonságáért elnevezésű program keretében helyi nyugdíjas klubokba látogat el a Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési és baleset-megelőzési főelőadója.
Home / PUSZTÁN HATAN ÚJRATÖLTVE / NYEREGALÁTÉTET KAPTAK A LOVASPOLGÁRŐRÖK