Közösen a bűnmegelőzésért

Pusztán hatan pályázat

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a „Pusztán hatan – hat megye rendőrségi összefogása az alföldi időskorúak biztonságáért.” címmel nyújtott be pályázatot a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsához. A projekt a Békés, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságok, az illetékességi területükön működő megyei polgárőr szervezetek együttműködésével valósult meg. Célja a tavalyi négy megyére kiterjedő pályázat eredményeinek – rádiós spotok közzétételével, Pusztázó Hírmondó újság külterületi levélszekrényekbe történő eljuttatásával, bűnmegelőzési információs pontok létrehozásával, lakossági fórumok megtartásával – megőrzése, illetve átültetése a Hajdú-Bihar és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tanyavilágba, valamint a célcsoport szélesítése a 6 megyében élő, 65 évnél idősebbek megszólításával. 

A program a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósult meg.HÁZHOZ MEGYÜNK, SEGÍTHETÜNK?


Szarvason egy napon két helyszínen várják az érdeklődőket a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei.

KIS FIGYELMETLENSÉG, NAGY BOSSZÚSÁG


Az adventi időszakban megnövekszik a forgalom a bevásárlóközpontok, üzletek környékén. A Békés megyei rendőrség kéri, hogy vásárlás közben is vigyázzanak a pénztárcájukra, mobiltelefonjukra, személyes dolgaikra!

FELKÉSZÜLTEN, SZABÁLYOSAN, ÓVATOSAN


Békés megyében is azt kéri a rendőrség a közlekedőktől, hogy készüljenek fel a téli közlekedésre! Vizsgáltassák át, javíttassák meg járműveiket és tartsák be a szabályokat, legyenek óvatosak!

IDŐSKORBAN IS BIZTONSÁGBAN


Az idősek biztonságáért elnevezésű program keretében helyi nyugdíjas klubokba látogat el a Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési és baleset-megelőzési főelőadója.
Home / / Pusztán hatan pályázat